MrEggcellent1.png

雞蛋仔向來是港人至愛。銅鑼灣就開了一間專賣雞蛋仔的百變蛋君,以黃色及白色做主調,配上趣怪的漫畫公仔,整體吸睛又可愛。店內提供23款不同口味,有鹹有甜,從市面少見的臘腸口味,到大路的朱古力味都有,款式應有盡有。

egg3.png

egg13.png

百變蛋君於2019年10月在銅鑼灣登場,店主自少就喜愛雞蛋仔,覺得以前通常得原味無創意,所以自己花了近一年時間去研究,希望做到一款有彈性咬口亦可以配搭不同食材的雞蛋仔。連裝雞蛋仔的紙盒都是特別設計,方便單手食之餘又有氣孔疏氣。

egg2.jpg

臘腸芝士

不少人冬天必吃的臘腸煲仔飯變成雞蛋仔口味!蛋漿加入一粒粒臘腸及芝士碎,差不多每一粒雞蛋仔裡面都吃到臘腸粒及芝士,非常足料。而臘腸的油香及鹹香同脆口的雞蛋仔非常夾,芝士趁熱亦做到拉絲效果。

egg4.png

泰式炒蝦

店主希望不同季節都可以推出時令口味,冬天就特別設計出香辣的泰式炒蝦!蝦是採用蝦乾,無論聞落定食落都有好香的蝦味。而且辣味後勁強,因為另一亮點係辣椒乾,辣度適中,口味刺激。

egg5.png

淮山紫薯

小店選料認真,例如雞蛋會一直用不同地方的雞蛋去試保持品質,而紫薯亦絕對不會用紫心番薯濫竽充數,而是親自去街市搵新鮮紫薯。再配搭淮山,兩款食材分別蒸熟再手工壓成泥。食落口感特別外脆內棉,味道以紫薯嘅淡淡甜味為主。

egg6.png

香芋黑糯米

香芋紫米露就食得多,糖水口味變成雞蛋仔一樣可以!裡面有芋泥及黑糯米,一粒粒煙韌黑糯米有咬口,味道就相對比較淡。

egg7.png

招牌麻糬系列

egg12.jpg

除了雞蛋仔外,最近亦推出了格仔餅系列。包裝特別,再配上自家研發芝士醬,必試!

egg8.jpg

egg9.jpg

店鋪亦有供應花茶、米水、奶茶等飲品,特別推介小店自己煲的米水,用了薏米、紅米等不同類型的米,最重要是有助調和中氣及去水腫!冬天推介呢杯桂花酒釀米水,飲落有淡淡桂花香,再有淡淡米香及酒釀嘅少少酸味,而且咬到一粒粒唔同嘅米,好飲又好食。

egg10.png

銅鑼灣分店

egg15.png

「百變蛋君」的媒體報導及相關資料

【presslogic】【銅鑼灣美食】銅鑼灣創新雞蛋仔小店!全新咖喱薯仔口味、泰式炒蝦/天椒麻辣牛肉!
【蘋果新聞】【銅鑼灣小食】小店賣23款口味雞蛋仔 $38天椒麻辣牛肉辣得噴火
【openrice】惹味臘腸/辣蝦雞蛋仔配米水 銅鑼灣新開創意小食店(有片)
【飲食男女】【銅鑼灣小食】小店賣23款口味雞蛋仔 $38天椒麻辣牛肉辣得噴火

  加盟「 百變蛋君」的優勢

1. 開業成本較低,適合初次創業人仕
2. 已具備完善運作流程,沒有飲食經驗作為投資者亦可輕易上手
3. 統一進貨,質素能夠長期保持高度一致,不受操作人員變換而影響
4. 小食店食物製作成本相對低,利潤率可觀
5. 定期推出新產品及推廣,保持一定知名度

 加盟「百變蛋君」條款

立即聯絡FranchiseHub特許加盟顧問
電郵: Email住址會使用灌水程式保護機制。你需要啟動Javascript才能觀看它
查詢電話: 3709 8890

查詢「百變蛋君」加盟程序

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com